Over mij

Mijn naam is Emma Goedbloed en ik ben opgegroeid in Rotterdam. Ik kom uit een groot gezin met 4 zusjes en 2 broertjes waarvan ik de oudste ben. Op dit moment studeer ik in deeltijd Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit. Naast mijn studie, loop ik stage op een advocatenkantoor en pas ik drie keer in de week op in een gezin met 3 kinderen. 

Ieder jaar organiseer ik samen met Studio Ikigai in de mei- en zomervakantie een dagkamp voor kinderen in de basisschooleeftijd. Kinderen kunnen hier even bijkomen van al het moeten. Ze mogen spelen, zich vervelen, vriendjes maken, de hele dag knutselen of een boekje lezen in een van de zitzakken op het terrein van Natuurtalent in Schiebroek. Wil je meer weten over dit kamp? Klik dan hier

Naast dit alles geef ik met regelmaat huiswerkbegeleiding. Kinderen op de basis- of middelbare school of kinderen die naar de brugklas gaan begeleid ik. Ik help hen bij de executieve functies: voor de meeste mensen een onbekend begrip. Toch gebruiken we ze elke dag weer. We plannen onze dag, maken afspraken, komen afspraken na, zorgen dat ons werk af is en houden ons aan een bepaald dagritme. Veel mensen beseffen niet dat we de functies om tot deze handelingen te komen al vanaf kleins af aan hebben aangeleerd. We beginnen met het ontwikkelen van executieve functies in spel. Door op te ruimen en het speelgoed te scheiden en in verschillende bakken te doen, de lego bij de lego en de poppen bij de poppen, leren we ordenen. Door het uitspelen van situaties, zoals bv een doktersonderzoek, leren we omgaan met emoties. Als we niet, of anders hebben gespeeld missen we deze vaardigheden.

Met de kinderen bekijk ik het rooster en maken we samen een planning in hun agenda. Waar moet je je aandacht op richten, hoe voer je je taken uit? Wat zijn je doelen op korte termijn en lange termijn? Hoe kun je focussen, wat als je een fout maakt en hoe ga je om met de tijd?  De meeste kinderen kunnen een boost zelfvertrouwen wel gebruiken. Ook daar werken we aan!

Wil je begeleiding voor je kind klik dan hier.

Zoek je nog een betrouwbare, lieve, gezellige oppas? Mail me dan: studio-we-bloom@outlook.com